logga

Om oss

 

start | om oss | våra hundar | andra hundar | valpar | nyheter | jaktdagbok | till salu | träning | kurser | länkar

 

kontakta oss

tryck på de små

bilderna

 

Richard på jakt

 

Ann-kristin "Stina"

 

 

Oscar

 

 

 

Richard på Jakt

 

Pimen´s Gina avancerar

 

Richard & Pimen´s Gina 2005

 

Richard med sina framgångsrika hundar

 

storbild5

 

storbild6

 

1997 Riksprov

 

Richard Persson

 

Mitt stora intresse för jakt och fiske har alltid funnits. I tonåren började jag alltmer intressera mig för jakt, tidigare var det bara fiske som gällde.

Tidigt hade jag klart för mig att jag skulle ha en jakthund, valet stod mellan strävhårig vorsteh och engelsk setter. När jag var 16 år hade jag bestämt mig. Min kompis far Gunnar skjutsade mig till Folke Persson i Simrishamn ( Korsavads kennel). Med oss hem hade vi Korsavads Lord en strävhårig vorsteh som jag gjorde alla grundläggande fel med för att få en väl fungerande provhund. Mao mycket jakt och lite lydnad men Lord var en otrolig jaktmaskin och en fantastik kompis.

 

Några år senare köpte jag även Korsavads Pim av Folke, hon kom att bli min stamtik därav namnet Pimen´s Kennel. Pim var en mycket klok hund hon anpassade sig snabbt till olika underlag och förhållanden såväl i hemmet som på jakten. Hon var stark nedärvare och förde sina goda anlag vidare och gav många bra hundar som Pimen´s Anja, Pimen´s Bonni , Pimen´s Bess, Pimen´s Ceasar & Casper, Pimen´s Emi.

 

Pointern kom med Viarps Birk 1997 han lärde oss/mig att pointern är en fantastisk jakthund.

 

Mina största framgångar på prov/tävlingar var, 1997 när jag vann Riksprovet med SJCH Pimen´s Emi med maximala 200 poäng och kom två med SJCH Pimen´s Bonni med 190 poäng. Året därpå 1998 vann jag både Guldpokalen och Svenskt Derby med SJCH SUCH Viarps Birk. 2003 vann jag även Svenskt Derby med Birks dotter Drevjans Belle. En annan oförglömlig framgång var när Jonas Sandberg och jag tillsammans tog hem Guldmedaljen på VM för stående hundar i S:t Hubertus 2005. Jag gick med Pimen´s Gina och Jonas gick med SJCH Douggas B- Bjärven.

 

 

Richard med Pimen´s Gina

Foto Niklas Gustavsson 2005

 

 

 

 

 

 

 

 

Richard med SJCH SUCH Viarps Birk , SJCH Pimen´s Emi, SJCH Pimen´s Bonni & Roekull Cayo.

 

Foto Sten Christoffersson 1998

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Richard med SJCH SUCH Viarps Birk

3:a på SM , Övedskloster

 

 

Ann-Kristin "Stina" Nilsson

 

Mitt stora intresse är hundarna. Jag började med en jaktlabbe 1992, Jeppens Classic, som jag gick på prov med. Hon var både en otroligt duktig jakt och provhund. Vår största framgång var när vi kom tvåa på det första markprovet som arrangerades på Trolle Ljungby 1996.
Det gav mersmak så därefter har det blivit en del jaktlabbar som jag tränat och jagat med för både mitt eget och andras bruk .Jag har även provat på några strävhåriga vorsteh hundar, pointer och en irländsk setter. Hagelbössa har jag men överlåter gärna den biten till Richard däremot går jag gärna ut på bockpremiären.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stina efter ett lyckat eftersök med Jeppens Classic & Classical SweDane Charleston

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stina med Roekull Hera efter en lyckad blodspårsträning, våren 2008

 

Oscar

 

Jag är född 1998 och i skrivande stund 11 år, och precis som mina föräldrar mycket intresserad av jakt Jag följer med på jakt så ofta som det är möjligt.

På våren, sommaren och hösten fiskar jag en hel del, mest i dammarna runtom kring där vi bor. Det blir en och annan gädda , aborre och sutare. På våren är det tradition med horngäddefiske ute vid kusten. Och om det fryser till på vintern kan det tom bli lite pimpelfiske.

 

Jag tycker även om att gå med hundarna på jakt speciellt med mina egna, Ella och Fido. Ella apporterar jag med. Fido har jag kollat rävgryt med. Tyvärr är det alltför farligt att gå med honom i dreven speciellt om det finns vildsvin i området.

 

Förutom jakt och fiske tycker jag att det är jättekul att skjuta. Jag skjuter gärna med luftgevär (på små tavlor), lerduvor med pappa på banan och simulatorskytte.

 

 

 

Länk till Oscars jakt & fiskedagbok

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oscar med Ella efter en lyckad spårträning våren 2008

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oscar i Hemavan 2007

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oscar med Pimen´s Max

fotograf Harry Nilsson

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oscars först provsäsong 1999

 

Fotograf Harry Nilsson

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pimen´s Ronja

 

e. DKBrCH DKBrCH Hjortlunds Gismo &

u. Pimen´s Gina

 

Född 2006 sept.

 

Ronja är vår unga unga tik efter Gina. Hon är en mycket samarbetsvillig, lättlärd och av feminin typ. Hon apporterar lika glatt som en labrador. Hon har bra rörelser och ett bra hårlag vilket visades på SVK.södras utställning den 17 maj 2008 där erhöll ett 1:a pris i jaktklass.

 

Sin första jaktmerit erhöll Gina i Danmark på Ruhårs klubbens vårprov hon erhöll ett 1:sta pris i unghundsklass

Pimen`Pjuske

 

e. Astrix

u.Pimen´s Nelli

 

Född 2002

 

Pjuske är den ultimata jakt och familjehunden. Hon har en mycket stor jjaktlust på alla slags vilt.

Vid fågeljakt visar hon hon ett välrevierande sök med bra resning. Apporterar villigt och snabbt ibland tom lite för snabbt.

På vildsvinsjakt skäller hon ståndskall och trycker även ut gris.